Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla gläds inte åt Byhöjden – vi som bor närmast tvingas stå ut med buller och sprängningar

Annons
För boende i HSB Bosvedjan närmast byggarbetsplatsen är Byhöjden hittills ingen välkommen satsning, menar skribenten. Bilder: Eva-Lena Olsson / Fredrik Söderberg

Byggandet av Byhöjden i Sundsvall är nog bra, men inte för oss i HSB Bosvedjan som bor närmast arbetsplatsen.

Mitthems vd Lotta Björklund uttrycker i ST "vilken fin utsikt det blir" för de som flyttar in i de nya hyresrätterna i Byhöjden.

Men vi som bor närmast byggplatsen vid Bågevägen har i snart ett halvår fått stå ut med buller, sprängningar och efterföljande grushögar stora som berg! Och alla grävmaskiner, lastbilar och andra byggmaskiner som huserar mitt framför ögonen på oss. Utsikten från våra fönster är nu helt förstörd av allt detta, och lär så vara ett bra tag framöver.

Läs också: [+] Här vill Mitthem bygga upp till 250 nya hyresrätter – fyra områden pekas ut: "Spännande att se intresset"

För att inte tala om vad dessa sprängningar ställer till för sprickor i våra HSB-lägenheter, som ju är bostadsrätter. Vem ersätter det? Värdet på bostadsrätterna kommer helt klart att sjunka bland annat på grund av detta. Det här fick i alla fall jag aldrig veta av mäklaren när jag flyttade hit för två och ett halvt år sedan.

Hela skogsområdet som låg på andra sidan Bågevägen är nu skövlat och daghemmet nere i backen syns knappt på grund av grävmassorna.

Det var en gång en skog...

Läs vd Lotta Björklunds svar på en tidigare insändare om bland annat Byhöjden här: Vårt uppdrag är att bygga bra lägenheter till rimliga kostnader

Läs också:

PRO: Sundsvall är mer än bara centrum – en ny sporthall gör inte mycket för en 90-åring på landsbygden

Vi bor fem personer i en etta – det måste finnas något större

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons