Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändra reglerna som gäller för A-traktorer

Annons
Insändarskribenten skulle vilja att man ändrade reglerna för A-traktorer.

Jag kör A-traktor och jag har bara fördelar med det. Jag lär mig skruva och kan ta mig fram överallt på egen hand. Jag jobbar för att kunna köpa grejer till  min A-traktor och även kunna tanka en fredagskväll.

En A-traktor ska ha dubbla växellådor och endast kunna köra i 30 km/h vid cirka 5 000 varv, vilket är helt sinnessjukt med tanke på att det är så mycket prat om miljön och så vidare.

En mopedbil som är gjord av en tunn ram och för det mesta plast får framföras i 45 km/h och varvar inte särskilt mycket och är mycket mindre säker än en A-traktor. En A-traktor är en bil som är ombyggd, den har alltså ungefär samma säkerhet som en bil och ändå ska vi ligga och pressa våra motorer på 5 000 varv i 30 km/h?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Hur tänker alla politiker? Varför inte låta oss ungdomar få köra 30 km/h på lågt varvtal? Det är bättre för miljön och fler A-traktorer hade kört lagligt. Nu införs det en besiktning på A-traktorer i maj, så varför inte ändra hastigheten samt varven så vi får ligga och köra i 40-45 km/h istället för 30.

Jag personligen har varit med om flera farliga situationer då jag har blivit omkörd på insidan och andra farliga omkörningar med mera. Vi som kör A-traktorer lär oss framföra bilar kan man säga, vilket ger en ökad trafiksäkerhet för alla då vi senare ska sätta oss i bilar och gasa på E4.

Jag tycker att reglerna ska ses över och det är inte om tre år, utan det borde göras nu. Det har varit mycket prat om det här, men det sker aldrig något.

Nu är det dags tycker jag.

A-traktor regler bör ses över

Läs också:

Lystring, förare av epa-traktorer i Matfors – leken måste sluta

För Plus-kunder: Hundratals A-traktorer i länet riskerar att få körförbud till våren

För Plus-kunder: Polisen positiva till nya kraven – vill få stopp på fortkörningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons