Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angelägen granskning

/

Annons

Tack till Radio Västernorrland, Allehanda och Sundsvalls Tidning för granskningen av #tystnaden som ni i ett gemensamt, vad jag förstår unikt, projekt genomfört under en vecka. Resultatet är skrämmande. Inte minst alla konstlade förklaringar från diverse företrädare för den offentliga sektorn.

Visst hopp framträder ändå, då några tagit frågan på allvar och pratar om förändringar av den ”håll käften-kultur” som synliggjorts på vissa håll. Det är så här media kan göra skillnad. Inte minst genom att ni har visat på offentlighetsprincipens lagstiftning med meddelarfrihet/meddelarskydd och efterforskningsskydd. Och på källskyddet.

Förhoppningsvis innebär kunskapen en större trygghet hos anställda som gör att de vågar prata, tycka och avslöja problem, missförhållanden och eventuella oegentligheter på arbetsplatser. Anonymt eller kanske till och med under eget namn. Repressalier för att prata med medier får ju inte förekomma.

Önskar att ert initiativ får spridning till fler län. Vi vet ju att problemet är riksomfattande. Är säker på att mitt län, Jämtland, har samma problem. Skulle därför välkomna en motsvarande underökning av Radio Jämtland, Länstidningen och Östersunds-Posten.

Eva Hillén Ahlström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons