Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångermanland favoriseras – ett hot mot demokratin i regionen

Annons
Skribenten är missnöjd med att de flesta partier har prioriterat personer från Ångermanland på sina valsedlar trots att landskapet är mindre än Medelpad. Bild: Jan Olby (montage).

Medelpad har numera klart fler invånare än Ångermanland. Trots det tycks flera av de största partierna medvetet ha valt att prioritera personer som kommer från Ångermanland på sina valsedlar i regionvalet.

Socialdemokraterna och Vänstern har gått längst. Socialdemokraterna har valt att sätta två personer från Ångermanland först på båda de två valsedlar som är tänkta att användas i Medelpad. Vänstern har endast en person från Medelpad på hela sin valsedel. Moderaterna, Centern, Miljöpartiet och Sjukvårdspartiet har även de valt att ha en eller flera personer från Ångermanland som första namn på sina valsedlar.

Det är endast inom KD, SD och Liberalerna som man verkar ha tagit hänsyn till den befolkningsfördelning som vi har i regionen och placerat personer från Medelpad som första namn.

Det här är ett hot mot demokratin. Jag vill därför uppmana alla att utnyttja möjligheten till personval med kryss, för att på så sätt få in fler bosatta i Medelpad i regionfullmäktige.  

Regionanställd

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons