Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen någon som belyser det stora sveket mot pensionärerna

Annons
Kurt Edstrand undrar varför ingen vågar ta upp frågan om ATP-fonderna. Bild: Henrik Montgomery/TT

Med anledning av debattartikeln 600 kronor i höjd pension är snålt – fattigpensionärerna riskerar att bli betydligt fler på grund av regeringens stöld, ST 17/5.

Tack, Mats Lönnerblad för din artikel i ST. Äntligen någon som i dessa löftenas tid vågar belysa sossarnas stora svek och gigantiska löftesbrott mot Sveriges pensionärer.

258 miljarder ”lånades” av pensionärerna mot löfte om återbetalning krona för krona. Inte ett rött öre har återbetalats. Inga krav ställs heller från våra pensionärsorganisationer på att pengarna skall återbetalas.

Göran Persson som verkställde stölden från ATP-systemet konstaterade i en intervju för några år sedan att ”det vi har gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som pensioneras ser vad vi har gjort”.

Det jag undrar över, vid varje politisk debatt jag lyssnar till, är varför ingen politisk reporter vågar ta upp denna fråga? Varför vågar ingen ifrågasätta dagens löftesregn från Stefan Löfven? Att sossarnas löften inte går att lita på, det ser vi ju klart och tydligt.

Sedan undrar jag förstås om pensionärsorganisationerna kommer att ta ära och redighet även av dig, Mats Lönnerblad? Kommer de att kalla även dig för en lögnare med straffbara invektiv på samma sätt som man gjorde med mig när jag ifrågasatte deras tystnad vad gäller återbetalning av de stulna miljarderna ur ATP-fonderna?

Kurt Edstrand

Läs också:

Nej, regeringen stal inte 258 miljarder från pensionsspararna

► Har pensionsskulden sopats under mattan?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons