Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är storstadsborna smartare än landsbygdsborna?

Annons

En central moderatkvinna har påstått att storstadsborna är smartare än landsbygdsborna. Är det så? Hur kan hon överhuvudtaget påstå detta? På vilka grunder?

Det blir än tydligare när mer eller mindre än 87 procent av Sveriges befolkning påstår att de som röstar på SD är lågbegåvade och lågintelligenta. Intressant är då konstaterandet att SD har starka fästen just på landsbygden, utanför städerna, framför allt utanför storstäderna.

Om vi förutsätter att de smarta bor i Stockholm, Göteborg, Malmö och varför inte Umeå, ser vi att SD har förhållandevis få röster på dessa platser. Ser vi till landsbygden, lokalt i form av Indal, Liden, Stöde ser vi att SD har förhållandevis fler röster där. Sundsvall har fler SD-röster än Stockholm, alltså är Sundsvallsborna inte lika smarta som stockholmarna…

Sammataget blir då; landsbygden är inte lika smart som storstäderna. Moderatkvinnan har alltså rätt i det hon säger.

Konsekvens, konsekvens och åter konsekvens … Det går inte att tycka A när det passar och B när det inte passar. Kanske är det så att moderatkvinnan analyserat resultaten av de nationella proven i skolan.

Analytikern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons