Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Armbanden är bara trams

Annons

Polisen agerar mot tafsare på festivaler genom att dela ut armband. Allvarligt talat, vart är vi på väg? Hur naiv och tandlös får en organisation som ska upprätthålla lag och ordning bli?

Skojar de med oss som ett litet "prank" eller vad är det som händer? Polismyndigheten säger att man "satsar". Vad i hela världen sänder man för budskap från myndigheten för lag och ordning genom att "satsa" på att sprida ut små löjliga armband som ska bäras av potentiella offer och skötsamma medmänniskor, för det lär knappast vara några av sexualförbrytarna som hänger på sig dessa markörer om de då inte vill maskera sig som vanliga, trevliga, hederliga medborgare vill säga.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Läs även: Till dig som blir utsatt för sexuella övergrepp i helgen

Läs även: Polisen delar ut armband mot sexuella övergrepp på Sensommar: "Ska visa att vi tar ställning"

Nej. det är precis som vanligt att brottslingarna ska få härja fritt medan offren/potentiella offer ska anpassa sig och gärna fly fältet. "Ett sätt att skapa dialog" säger Polisen. Ett sätt att förminska problemet och smita undan sitt ansvar hävdar jag och många med mig.

Nu måste vi få någon ordning på den här ordningsmaktens fasoner och tillkortakommanden som vi fått oss pådyvlade under den senaste tiden. Respekt för medmänniskor kan man tycka kommer naturligt men för vissa är det inte så och då behövs ett fungerande rättsväsen med pondus och kapacitet, inte gulliga armband och tramsiga ajabaja kampanjer.

Peter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons