Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att förstå sin medmänniskas val är svårt

Annons
Människor måste få en bättre chans att komma in på arbetsmarknaden, skriver insändarskribenten. Foto: Jessica Gow/TT

En tumstock har de flesta av oss haft behov av vid olika objekt man fått för sig i livet. Själv har jag  alltid även sett tumstocken som vad jag har kvar av livet. Nu har livet blivit så långt gånget att jag ser orsak och verkan.

Naturligtvis vet jag att andra ser orsak och verkan på ett helt annat sätt än mig, men för att förstå sin medmänniska måste man ha trampat i hans mockasiner. Att förstå sin medmänniskas val eller vad som bestämt livet är svårt då man bara utgår från sig själv och sin egen förträfflighet eller erfarenheter.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Att kämpa och uppnå höjder visar skillnaden på kreti och pleti i många avseenden och är även den enkla måttstock som vi ännu helst tar till oss. Av naturliga skäl har vi inte kommit längre, då våra lärare som ska lära våra barn är på samma nivå sedan begynnelsen, fast med några pedagogiska undantag.

Att vara ung i dag kan nästan ingen äldre önska sig tillbaka till då nästan det mesta verkar vara svartmålat. Människor tar till vapen i vår närhet för att uppnå status, andra tar sitt liv då de ser att de inte uppnår den status som samhället kräver och åter andra faller ner i träsket då de ser och tror att de inte räcker till.

Själv är jag så gammal att jag vet att alla räcker till om våra företagare och politiker hade förstånd att ta till vara på alla enskilda varelser

Själv är jag så gammal att jag vet att alla räcker till om våra företagare och politiker hade förstånd att ta till vara på alla enskilda varelser, men människor måste få en chans att komma in i arbetslivet.

Läs också: TCO-väljarna: Förändra las är inte det bästa sättet att sänka arbetslösheten

Men nej. Svenska, engelska och matte är det första man ska klara för att ens få komma in på en behörig gymnasieutbildning, som sedan möjligtvis kan leda till ett jobb.

Skit in och skit ut kan man ha åsikter om men är det skit in så kan bara skit komma ut och det tycker jag alla politiker ska ta till sig. Sedan kan man för att mörka sitt eget tillkortakommande och skrika efter mer poliser.

Men det tragiska i denna världskomik, är att många människor ser att de flesta kejsare är utan kläder och då kan det barka åt vilket håll som helst och även då i Sverige även fast många tror annat.       

Skit in skit ut.

Läs också:

Inträdesjobb för unga och nyanlända förhindrar utanförskap

Arbetslösheten minskar i länet – men ökar i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons