Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att ha kört prickfritt i 50 år är ingen garant för en bra förare

Annons
Fler äldre förare borde bli fråntagna körkortet, menar signaturen Tant Agnes. Bild: Stig-Åke Jönsson/TT / Fredrik Sandberg/TT

Replik på Diskriminerande att ondgöra sig över äldre och funktionshindrade i trafiken, ST 14/3.

Jag delar definitivt inte insändarskribentens åsikter. Det kan väl ändå inte vara meningen att man som gångtrafikant hela tiden skall vara beredd på att hoppa undan så att ingen olycka sker?

Det är klart att man som gångtrafikant skall visa hänsyn, men den förare som här nämns tillhör sannolikt en av de som det finns gott om ute i trafiken och som i stället för att sitta bakom ratten skall vara passagerare.

Jag är innerligt trött på äldre förare som framhåller att de har kört prickfritt i 50 år. Hur många har avvärjt faror under den tiden då?

Och jag är innerligt trött på de läkare som inte gör vad de skall göra, nämligen rapportera in sjukdomar så att körkortet dras in. Det beror säkert på konflikträdsla inför patienten.

Det är horribelt att det inte sker någon som helst kontroll, vare sig teoretiskt eller praktiskt. Nya vägmärken, är det något som alla trafikanter tar till sig? Rondellkörning, kan alla det?

Eftersom jag själv är 70 plus vet jag precis hur min reaktionsförmåga, syn och mörkerseende har försämrats – jag är ingen alert förare helt enkelt.

Tant Agnes

Läs också:

►  Först när ni har slutat busköra kan ni få respekt

►  Flera timmars väntan i köerna på E4 – helt i onödan

► Hastighet efter väglag och avstånd till bilen framför – låter det bekant?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons