Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att jaga fåglar och bete sig som idioter är ingen rättighet ens för vattenskoterägare

Annons
Det kommer in många klagomål på vattenskoteråkare. Senast i raden är en som klagar på fortkörare i Ortviken. Bilder: Hasse Holmberg/TT / Johan Engman

Hela Ortviken har blivit nerlusat med vattenskotrar i sommar. Jag förstår att somliga tycker det är roligt att åka runt, runt i timmar, likaså fram och tillbaka hundratals gånger i full fart. Att många blir störda av denna lek bekymrar inte utövarna, de visar absolut ingen hänsyn alls gentemot andra.

Under veckan körde några vattenskotrar i full fart bara några meter från några kanotister. Det har varit mycket fåglar vid Ortviksparken i år. Jag pratade med en båtägare vid Ortviksparken och han hade fullt med änder, småfåglar och några svanpar vid sin båt. När vi pratade såg vi hur några vattenskoterförare en bit bort försökte köra på några svanar. De klarade sig men det var helt bedrövligt att se.

Det är nog dags för båtklubben inne i Ortviken att agera gentemot buslivet. Stäng er ramp och uteslut medlemmar som inte är båtmogna. Att bete sig som idioter är ingen rättighet ens för vattenskoterägare. Hänsyn, aktsamhet och varsamhet är tre ord som gäller på havet. Blir det ingen bättring är det nog dags att införa fartbegränsning även inne i Ortviksbukten. Och ett råd till er som känner er träffade, åk ut till havs och lek, där stör ni ingen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vintertid använder ett företag strandpromenaden, parken och boulebanor som testbana för snöskotrar, fyrhjulingar med mera. Sommartid används viken som testbana för vattenskotrar. Men som vanligt är det ett fåtal egon som är befriade från empati som beter sig illa.

Ortviksflanör med hörselskydd

Läs också:

Det är mysigt att bo i hamnen – men inte med fortkörare

Buskörning med vattenskotrar i Alnösundet måste stoppas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons