Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att visa sina svagheter är att visa sig stark – jag medger att jag är rädd för SD

Annons
Thomas Eriksson uppmanar de som tänker rösta på Sverigedemokraterna i höstens val att ta sig en ordentlig funderare. Bild: Pontus Lundahl/TT

Jag är en sådan person som aldrig är rädd för att visa upp mig som jag är. Inte rädd för att berätta om alla svåra händelser i livet som format mig. Som en förklaring på varför jag agiterar som jag gör och visa upp mig som ett levande bevis på att bara genom kärlek, solidaritet och medmänsklighet kan man komma tillrätta med de samhällsproblem som vi har att lösa.

Det finns de som sagt till mig att jag inte ska göra så, inte ge dem mer bensin att kasta på elden. Inte ge dem gratis ammunition att skjuta mina argument i sank, inte ge dem ett övertag på mig i debatten.

Men jag tror att genom att göra just så visar jag att jag är så mycket starkare än dem. Ytlighet utan ett uns av mänskligt djup är den största av svagheter, och genomgående är det de enda yttringar jag hör och ser när jag möter dessa SD-sympatisörer i hatgrupperna.

Ja, jag är rädd för Sverigedemokraterna eftersom jag är en tänkande människa och vet vad det är för ett parti vi har att göra med.

Genom åren har jag fått en fråga som jag aldrig gett ett ärligt svar på – är du rädd för Sverigedemokraterna? Så jag ger det svaret nu i stället.

Ja, jag är rädd för Sverigedemokraterna eftersom jag är en tänkande människa och vet vad det är för ett parti vi har att göra med. De vill ge sken av att vara ett parti som alla andra. Att de är ett – som de säger – socialkonservativt parti. Ett parti som ideologiskt enligt dessa SD:are ligger i mitten av den skalan.

Men jag har sett och läst alldeles gör mycket för att tro på sådant svammel. Jag har varit ute för ofta och tagit del av för mycket information för att gå på detta oärliga spel för gallerierna.

Ja, jag är rädd för Sverigedemokraterna för jag vet redan nu vad vi kommer att få för samhälle om de – gud förbjude – skulle komma till makten efter valet den 9 september.

Kalla det en svaghet att erkänna att man är rädd för dem. Men att visa upp och blotta sina svagheter i det här fallet är att visa sig stark. Åtminstone tycker jag det.

Ni som tänker rösta på Sverigedemokraterna, sätt er in i vad det verkligen är för ett parti. För efter den 9 september kommer det att vara för sent att ändra sig.

Thomas Eriksson - för ett värdigt liv

Läs också:

Jimmie Åkesson (SD): Vi vill göra Sverige bättre – på riktigt!

SD:s quickfix går framåt när sossarna svänger höger

► Vi måste dra lärdom av historien – många känner inte till SD:s bakgrund

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons