Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både stad och land måste få blomstra

Annons

Vad vore vår sommar utan den bedövande vackra landsbygden, tänkte jag efter en av mina upptäcktsfärder i min hembygd. Öppna landskap med blomsterängar, glittrande vattendrag, berg och dal bländar med sin skönhet. Gårdar med liv och rörelse runt om i vår kommun förtjusar. Besök på kobingo, marknader med hemslöjd och delikatesser, musikevenemang, en glass på caféet och loppisar på väg hem från badstranden är några av de saker som hör sommaren till.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Viktigt för att behålla detta är att hela vår kommun ska få leva. Att människor kan skaffa sig en inkomst och att det finns affär och företagande i alla Sundsvalls kommundelar. Utan landsbygdens företagsamhet får vi bara sly och ödegårdar. Med företagsamheten följer i stället barnfamiljerna och skolan. Framtidshoppet tänds.

Men en sak jag läste nyligen gav en verkligt bitter eftersmak. Jag läste med förfäran Miljöpartiets skuggbudget och insåg att allt detta är oviktigt för dem. Bara handel i centrala Sundsvall är gott nog. Alla näringar utanför stenstan kan få tyna bort och dö. Miljöpartiets tydliga vilja är följande: "Ytterligare expansion av extern detaljhandel i stadens utkanter ska begränsas för att främja en mer konkurrenskraftig handel i stadskärnan."

Självklart är stenstan viktig, men stad och land är båda lika viktiga. Vi måste värna om alla arbetstillfällen och en mångfald av näringar. Hellre samarbete än begränsningar. Extra bra är möjligheten för våra matproducerande jordbruk

Anna Edin (C)

Ledamot i Sundsvalls kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons