Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen ska inte straffas för att det inte finns pengar

Annons

Jag har ett barn på förskolan i Sundsvalls Kommun. Men sedan vikariestoppet är jag inte så sugen att lämna hen där. När hens pedagoger blir sjuka – får de kvarvarande två pedagogerna på avdelningen ta ansvar för tjugo barn. Det blir tio barn var att torka näsor på, hjälpa på toaletten, skala potatis åt, lösa konflikter och dessutom ska de försöka att driva någon form av vettig pedagogik. Och gud förbjude – tänk om alla tre pedagogerna fick magsjuka samtidigt …

Jag får det inte att gå ihop – så just nu försöker vi med hjälp av mormor/farmor pussla så att tiden på förskolan ska minimeras. Är det så Sundsvalls kommun hade tänkt sig att locka till sig barnfamiljer till staden? Ville vi inte bli fler här och framförallt skulle vi ju ha Sveriges bästa skola till 2021.

Jag blir så förbannad – för fattar ni inte att personalen kommer att gå på knäna och bli utmattade? Och då tror jag inte de 15 miljoner kronor ni sparar räcker långt. För det är dyrt med rehabilitering och det drabbar individen och inte minst barnen. Barnen är vår framtid. Det är inte pedagogernas eller barnens fel att politikerna/tjänstemännen inte kan hantera ekonomin. Men det är barnen och pedagogerna som får lida.

Har ni ens gjort någon konsekvens- och riskanalys? Den tycker jag ni ska ge till Sundsvalls Tidning – för den vill jag se. Släpp vikariestoppet nu – innan det är försent!

Förskolemamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons