Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnfattigdomen är inte värre på landsbygden

Annons

Replik på insändaren ”Liberalerna prioriterar inte barnfattigdom”, ST 2 augusti.

Inte klagar jag och Liberalerna över att vänsterpartiet inte får igenom sin politik, tvärtom; både på lokal och nationell nivå vore det katastrofalt om så var fallet.

Jag konstaterar att den politik med ungdomsrabatt som ni egentligen borde ha genomfört redan med start från ifjol, där det finns pengar avsatta i er budget, betraktar nu du och vänsterpartiet som något som skulle komma ”några få ungdomar” till godo.

Varför är det som var en av majoritetens, enligt er själva, viktiga satsningar något som ni eventuellt genomför när ”det är finansiellt och praktiskt möjligt”. Ni går alltså från ett finansierat löfte till handlingsförlamning. Jag är inte förvånad, men jag kan förstå om stadens och kommunens ungdomar blir upprörda.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Dessutom, i koppling till att minska barnfattigdomen, menar vänsterpartiet att den är värre på landsbygden? Vi liberaler är väldigt tydliga: Pengarna som redan finns avsatta för ungdomsrabatt i kollektivtrafiken ska användas. Dessutom ska hela Sundsvall ha samma busstaxa. Landsbygdens barn, ungdomar och vuxna ska inte betala mer än vad resan kostar inom stadsbussarna. Detta finns finansierat inom vår budget utan att dra ner på några bussturer.

Varsågoda, vi bjuder er i vänsterpartiet på att ta vår politik så att Sundsvall blir en mer ungdomsvänlig, landsbygdsvänlig samt miljövänlig stad.

Stefan Falk

Gruppledare Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons