Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken på Njurunda vårdcentral

Annons

Varför skrotar man inte Njurunda vårdcentral? Jag har just bytt till en annan åt mina föräldrar. Mamma använder sedan många år sedan sömntabletter för att kunna somna. Hon var utan recept så jag skickade en receptförnyelse vilket ledde till att hon blev uppringd av en läkare. Läkaren som ringde var för övrigt samma person som lät pappa plågas med sitt nageltrång i sjutton månader utan att skicka honom vidare. Men nu ringde han och skällde ut min mamma: "Det skrivs inte ut något fler recept, för är man 85 år så kan man sova ändå", sa han.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Mamma blev väldigt skärrad och ledsen och fick ta nitrospray. Tydligen är det okej att skita i gamla människor, de drar ju ändå inte in några pengar, när de är så dåliga att de inte kan besöka vårdcentralen.

Ättestupa kanske är bättre

Svar direkt: "Behöver minska förskrivning av sömntabletter"

Vi behöver minska förskrivning inom vården gällande värk- och sömntabletter. Det handlar inte alls om ålder utan om förbrukning av dessa läkemedel. I dag kan vi gå in i läkemedelsförteckningar för att se uttag av sömntabletter och anser då läkaren att det gått åt för mycket mediciner så kommer de att vara restriktiv med förskrivningen.

Lis-Britt Engberg

Verksamhetschef

Njurunda Vårdcentral

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons