Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken på så kallad politisk debatt

/

Annons

I det nya #sundsvalltycker skulle våra kommunalpolitiker redovisa sin syn på stadens utveckling. Av detta blev varken debatt eller framtidssyn. Man var rörande överens om att den viktigaste åtgärden är att skapa jobb, men hur detta skulle gå till fick vi inget veta. Inte heller hade man några idéer om hur man skulle kunna göra Sundsvall till en attraktiv stad, som kunde locka till inflyttning.

Den enda konkreta åtgärden för att öka stenstadens attraktionsvärde som föreslogs var att lägga värmeslingor under torget. Denna fantastiska ide upprepade oppositionsrådet Berglund med en dåres envishet trots att publiken avvisade förslaget med en skog av röda kort.

När auditoriet ville ha åtgärder för att underlätta handeln i staden föreslog miljöpartisten att kommunen skulle tillhandahålla gratis cyklar vid stadskärnans utkant. När en kvinna som älskade att shoppa frågade om kassarna skulle hängas på cykelstyret fick hon veta att det fanns cykelkärror.

Detta menar jag speglar nivån på den så kallade debatten. Det sades ingenting om den gigantiska satsningen på logistikparken i Petersvik, en investering som varken kommunen eller näringslivet mäktar att genomföra. Där hade man kunnat skapa ett unikt havsnära och mycket attraktivt boende genom byggande av radhus och villor. Publiken fick alltför litet utrymme. Vissa frågor bemöttes rent av med viss nonchalans.

Oppositionsrådet Berglund, som dessbättre inte längre sitter i kommunledningen, tyckte till exempel att Sundsvalls sjukhus inte på något sätt angick kommunen. Jag lämnade #sundsvalltycker utan tilltro till politikernas förmåga att öka Sundsvalls attraktionskraft.

Jan-Olov Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons