Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börja ta ansvar för äldreomsorgen

Annons

Jag älskar mitt jobb som sjuksköterska inom äldreomsorgen här i Sundsvalls kommun. Sommaren har dock testat våra gränser, vårt tålamod och känslan av att inte vara i närheten av tillräcklig vilket har gjort att glädjen för vårt fantastiska arbete försvunnit.

Redan i januari flaggade vi upp för våra chefer att bemanningen för sommaren var allt annat än tillfredsställande. I maj påpekades detta på nytt.

Som svar på detta fick vi: ”Ja, men de flesta av er ville vara lediga under semesterperiod 2 (vecka 29-32) så det är därför det ser ut så här”.

Det är för mig en gåta hur man som chef kan bevilja semestrar utan att titta på helheten. Det är dessutom verkligen en klen tröst för oss som arbetar under dessa semesterperioder.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Vi som måste försöka att leverera god vård i detta underbemannade kaos. Vi möter personal på våra boenden som är frustrerade. Vi möter anhöriga som är frustrerade över att vi inte räcker till och vi möter varandra som kollegor med en uppgivenhet. Vi som arbetar just nu får inte ett öre extra i plånboken fastän vi har 50–60 extra patienter jämfört med de 20 som vi normalt brukar vårda.

När det saknas folk på helger, som ingen väljer att ta på sig, så får vi höra: ”lördagen är inte löst, tyvärr, och då får ni övriga koppla det området.”

I praktiken blir det väldigt mycket större arbetsbelastning för oss som jobbar våra helger, helt utan kompensation. Att bedriva jourverksamhet under flera veckor i streck utan kontinuitet ger oss inte en patientsäker vård.

Trött sjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons