Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bort med samhällsklyftorna – vi behöver mer solidaritet i samhället

Annons

Jag hävdar bestämt att det är Liberalernas tolkning av uttrycket "frihet för individen" som har ökat klassklyftorna. Det är det som spätt på segregeringen och också försatt människan i Sverige i ett evigt egoistiskt tillstånd och skapat det "vi och de"-samhälle som vi har i dag. Vi och de, Sverigedemokraternas livsluft. Något som de inte är sena att ta fram i varje debatt, i varje inlägg på Facebook.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Men kom ihåg att allt detta är följderna av den enorma privatisering och avregleringshets som började med Bildts regering och som sedan bara fortsatte, oavsett regering. Det har ingenting att göra med människor som flyr för sitt liv till Sverige. Inte heller har det med migration, människor med en annan hudfärg eller religion att göra.

Läs också: Ett annat samhälle är nödvändigt – visa mer solidaritet

Ett solidariskt samhälle där vi gemensamt hjälps åt att bära bördan hade aldrig tillåtit dessa människor, som bara ser allting i svart och vitt, att få ett så stort inflytande samt att breda ut sig på det sätt som det gör, för att citera Olof Palme. Det får inte finnas vi och de. Det finns bara vi.

Thomas Eriksson

Socialdemokrat i Ånge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons