Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra betyg i fjärde klass

Annons

Sundsvalls skolor tar inte chansen. Det är bara Engelska skolan som vågar sticka ut. Men det beror nog på att kvalitén är hög på undervisningen där.

Är då betyg ett mått bara på elevernas kunskaps­nivå? Är det inte i lika hög grad ett betyg på lärarkårens kunskap och kompetens att förmedla kunskap och skicklighet att hålla ordning i klassen. Naturligtvis är det så och då infinner sig kanske rädslan i de skolor där man vet om sina brister och att man ska bli avslöjade. Jag tycker att rektorer som part i målet inte ska bestämma om just deras skola ska vara med i leken. Och lärarfacken borde inse möjligheten att nå bättre villkor för sina medlemmar med bättre kvittenser på vad man åstadkommer.

Jag vet om skolor där duktiga ämneslärare i klass 6 utnyttjas så hårt i flera klasser på grund av lärarbrist eller besparingsiver, att man inte hinner med undervisningen. Då ger man inga hemläxor och slipper ägna sig åt rättning. Så fungerar tyvärr många av skolorna i Sundsvall. Ska Sundsvall nå toppen i landet till 2021 så måste man ta vara på möjligheterna.

Betyg är inget otyg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons