Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bredband måste prioriteras – även på landsbygden

Annons

Replik på "Marcus Bohlin: Tillgången till bredband är en demokratifråga", i ST 16 maj.

I Bohlins ledare pekar han på det viktiga i att bygga ut bredband i hela kommunen. Det är naturligtvis en demokrati- och rättvisefråga. Vilka i dag skulle acceptera att vara utan elektricitet eller farbara vägar? Bredband har samma dignitet.

Sundsvalls kommun har tyvärr hamnat på efterkälken med utbyggnaden på landsbygden, bland annat i Stöde med omnejd. I grannkommuner som Ånge och Nordanstig har man kommit betydligt längre.

Efter min insändare i ämnet för en tid sedan blev jag kontaktad av kommunens bredbandslots, som ska kartlägga bredbandsförekomsten i kommunen. Han berättade om sitt jobb, bra så. Intressant ifall det är början på en satsning.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

I det nyligen utskickade landsbygdsprogrammet som gick ut på remiss stod bland annat att kommunen bör verka för en utbyggnad i hela kommunen. I mitt remissvar föreslog jag att bör skulle ändras till ska.

Jag tror att Sundsvallspolitikerna blir varmt hågkomna av medborgarna om man med entusiasm och målmedvetenhet jobbar för att bygga ut bredbandskapaciteten. I dag verkar det mest vara entusiasm över tvivelaktiga projekt på torget i Stenstan.

Sundsvalls kommun är mer än Stenstan och Birsta är en devis jag bjuder på, utan att ta ut något fett konsultarvode.

Kent Eriksson, Ulvsjön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons