Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussförarens stressiga vardag blev för mycket

Annons

Är du kissnödig eller hungrig, håll dig. Avgaser och en blodig plinga. Så nära botten på den sociala skalan, bestående av alla typer av människor. Vad driver bussföraren till busstationen om morgnarna? De har visserligen valt sitt yrke, men ingen har valt Nobina.

Pappa uthärdar arbetsdagen. En gammal Stabare ersätts enkelt av ny arbetskraft. När de återstående avgått kan ni förvänta er slumpvalda personer framför ratten. Personalbekostade privatiseringsvinster är en bedrift på Nobina som går offentligt obemärkt. Busskontraktet inkluderar att du avstår dina åsiktsfriheter. De finns ju inte om du håller käften.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag hör klasskamraters ursäkter: ”Bussjäveln var sen” och bakomsittande resenärers kommentarer: ”Kan de klockan?”. Bussförare är praktiskt taget allmän egendom, fria att missbruka och anklaga. Hundratals hämtas, och de som står vid en busshållplats utan att sträcka ut handen lämnas bakom. Är de för lata för att höja en hand så bryr de sig knappast om att göra ett formellt klagomål.

Tidtabellen innebär att åtminstone en uppsättning av röda trafikljus korsas dagligen. Förare som dagligen kan drabbas av stroke och hjärtinfarkt kontrollerar kollektiva fordon. De är en fara för sig själva och resenärerna.

Pappa, som är resenärernas favorit, slumrar till innan filmens slut och avstår fritidsaktiviteter på grund av diskbråck och kronisk huvudvärk. Semestern slutade i juli, då er började. Blodtrycket steg i taket. I kväll i ambulansen till akuten förstod jag att det blir sista gången pappa kör.

Kathrin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons