Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg gärna Katrinehill – men rör inte elljusspåret!

Annons
Lennart Olsson tycker inte att kommunen tagit hänsyn till de synpunkter som kommit in gällande grönområden och elljusspåret. Bild: Malin Hoelstad/TT / Sundsvalls kommun

Undertecknad deltog i tidigt skede i ett möte avseende kommunens planer för den nya stadsdelen Katrinehill. Man ville informera och få in synpunkter – utmärkt! Jag sa då: Gör en fin plan med mycket grönt och bra förutsättningar för friluftslivet – mycket av det som vi ska vara stolta för i Sundsvall, som årets friluftskommun, men rör inte elljusspåret! Mitt inlägg väckte viss munterhet, men också sympati.

Vi kan nu i det reviderade planprogrammet konstatera att inga av mina, med fleras, synpunkter har beaktats. Man vill till och med trasa sönder grönområdena med nya gator till stadsdelarna Sallyhill och Sidsjön. Särskilt anslutningen till Kvarndammsvägen måste anses som eländig. Många i den nya stadsdelen kan förväntas komma att använda denna gata med oacceptabla konsekvenser för de boende vid Kvarndammsvägen. I förlängningen kan man också förutse stora trafikproblem i korsningarna Oskarsgatan/Bergsgatan och Sidsjövägen/Bergsgatan.

För Plus-kunder: Striden fortsätter i Katrinehill – politiker vill stoppa nya planen: "Grannarna har rätt i sin kritik"

I stället bör fackmannamässigt utformade gator och korsningar för Katrinehill anläggas i Nackstaområdet som är väl förberett för detta. Bra anslutningar kan göras till E14, blivande Västra länken och Timmervägen.

Planförfattarna tycks ha beröringsskräck för att göra Katrinehill till en enklav. Detta trots att flera av Sundsvalls bostadsområden, exempelvis Mårtensro, Sidsjöhöjd och ett flertal gatuslingor inom Sidsjöområdet, är utformade som väl fungerande enklaver.

Så bästa planförfattare och politiker i stadsbyggnadsnämnden, gör en ny fin plan för Katrinehill, men låt elljusspåret vara kvar!

Lennart Olsson, Sidsjön

Läs också:

Om alla ska bli nöjda kommer det inte byggas ett enda hus i Sundsvall

Ett omtyckt elljusspår är inte del i kommunens plan om friluftsliv i världsklass

Trafiken är det största problemet i Katrinehill – alla kommer inte att cykla till centrum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons