Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelbanorna är till för att cyklas på

/
  • Cyklister får onödigt mycket kritik, tycker skribenten.

Annons

Att vara cyklist i Sundsvall är att bli bespottad från alla håll. Det är tydligen bara cyklister som ska hålla sig till lagar och regler.

Hundägare är ett evigt dilemma då de ofta går på ena sidan av gång- och cykelvägen med en hund som, i ett fullt utdraget 9 meters koppel, springer på andra sidan av vägen. Hundägare har oftast ingen pli på sin hund, den kan inte stanna eller komma till ägaren på inkallning. I stället måste hundägarna dra och slita i kopplet för att få in hunden. Det skulle behövas en utbildning innan man får bli hundägare.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Sen har vi även gångtrafikanterna. De går helst i bredd över hela gång- och cykelvägen, de kan vara två, tre, fyra, fem och ja – upp till sex personer i bredd tvärs över gång- och cykelvägen. Dessutom har de alla lurar i öronen så de inte hör signaler eller rop.

Även där det är delade gång- och cykelvägar så håller sig gångtrafikanterna inte på deras sida inte. Nej, det verkar ju mer spännande och roligare på cykelsidan så de går helst där. Bilister tror att gång- och cykelvägarna genom stan betyder fri parkering. Ska man lasta ur så åker man upp med bilen på gång- och cykelvägen för att parkera. Likaså kan yrkestrafik som sopbilar, slamsugningsbilar, transportfordon med mera bete sig. Det är ett evigt kryssande mellan allt och alla när man är cyklist.

Pigge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons