Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklister på bilvägen, en fara för alla

/

Annons

Under den senaste tiden har det varit väldigt varmt i Sundsvall. Att det är varmt resulterar i att många människor är i rörelse, unga som äldre. Människor går promenader och cyklar allt mer. Sundsvall har relativt nyligen byggt och förbättrat många gång- och cykelbanor. Att människor i staden väljer att vara ute och röra på sig är mycket bra, men jag har råkat ut för någonting ganska ofta under den senaste tiden som inte är bra. Cyklister på bilvägarna.

Läs också: Inga förändringar i livsfarlig korsning – lyft huvudet från cykelbanorna

Här om dagen körde jag bil från jobbet och var på väg mot Bredsand. Allt var frid och fröjd tills jag möter åtta cyklister. Sex av dem cyklar på bilvägen och två av dem på cykelvägen alldeles bredvid. När kommunen nu har byggt cykelvägar runtom Sundsvall, varför använder inte ni cyklisterna dem? Är det inte bättre att cykla på cykelbanan än att cykla på bilvägen där det kan vara en fara för både cyklisterna och bilisterna. En fara för alla!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det här är inte första gången jag har råkat ut för cyklister på bilvägen när jag har kört bil och det händer i alla möjliga områden i Sundsvall. Kära cyklister, använd gång- och cykelvägarna i stället för bilvägarna innan någon blir skadad.

Upprörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons