Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att göra plats för cyklister på väg 86

/
  • Skribenten är övertygad om att fler skulle ta cykeln om bara vägen mellan Bergsåker och Kovland breddades.

Annons

Många cyklar efter väg 86 mellan Bergsåker och Kovland, men jag är övertygad om att flera skulle göra det samma om vägen breddades eller att det gjordes en cykelväg längre västerut än den befintliga. Menar då från det att den nya cykelvägen slutar i Silje till Kovland.

Möts två större fordon, typ buss eller lastbil, vilket är vanligt, finns det inte ens plats för en cyklist efter den vägen. Det är ett under att ingen blivit överkörd och skadad. Det kanske behövs just det att någon dör efter vägen. Det blir även panik av alla de fartkameror man satt upp då just ingen vågar köra om de många mopedbilar som bara får köra 50 efter den vägen.

Detta resulterar i jättelånga köer och stressade bilister som chansar till slut och tar stora risker då de känner sig tvingade att köra om. Så en bredare väg är ett måste. Något säger mig att det är ett redan olycksdrabbat område eftersom de satt upp så många fartkameror (fem stycken på en väldigt kort sträcka).

Vore kul att höra hur man tänker i dessa frågor och vill veta hur man tänker från de som bestämmer i frågan. Säkert finns fler som tänkt liknande i dessa frågor.

En cyklist som ännu är i livet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons