Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att lägga ner rivaliteten och satsa på en bra sjukvård i hela länet

Annons

Replik på M: Ångermanlands dominans är oroande – vi behöver de som inte bara ser till Ådalens behov, ST 15/4.

Under denna mandatperiod har det varit mycket Ångermanland mot Medelpad. Vi från Ådalen har hela tiden kämpat för hela länets sjukvård. Vi har sett de negativa konsekvenserna av att koncentrera allt till Sundsvalls sjukhus, som är ett fint sjukhus med personal som jobbar för alla patienters bästa. 

Men det som nu hänt är att är att patienterna från Sundsvall har fått sämre vård på grund av de undanträngningseffekter som blir följden av att patienter från Ångermanland och södra Jämtland flyttas dit. En närstående till en patient från Sundsvall kan måste åka till Bollnäs, Östersund eller Lycksele för att hälsa på. Det kan inte ha varit det ni önskade när ni strävade efter att lägga ned i Sollefteå. Nu får små barn från Sundsvall åka runt i ambulanser på nätterna för att det är fullt i Sundsvall och det skrämmer alla som förstår.

Den bypolitik som nu fått fäste är förödande för alla delar av länet och det har vi från Ångermanland varnat för under lång tid. Du kan sova i den förvissningen att vi vill skapa en bra sjukvård i hela länet.

Nathan Leroy

Läs också:

► Valet 2018 blir något vi aldrig har varit i närheten av

► Regionen behöver ordning och reda – inte politiskt kaos

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons