Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att skrota landstingen

/

Annons

När ska vi se helheten av vad landstingen är, det är en skyddad verksamhet för politiker och statliga tjänstemän. Skulle man organisera en verksamhet som sjukvården är nu så skulle man inte ha valt det sättet det är organiserat på i dagsläget.

Vi får behålla landsting eller regioner för att det passar politiker och tjänstemännen i regeringskansliet bäst. Det skapar jobb för lokala politiker och möjlighet till topp jobb på 21 landsting för de politiska tjänstemännen. Det är något man inte vill förlora genom att förstaliga sjukvården.

Om man söker för att se hur mycket administrationen kostar för 21 landsting så finns ingen ny publik undersökning tillgänglig. Det som finns avser en period mellan 1974 – 1981, vill man inte att medborgarna/väljarna skall få veta kostnaderna?

Min tro är att det försvinner stora pengar på administration som skulle kunna användas till att höja lönerna för sköterskorna i vården, i stället för att avlöna högavlönade pappersvändare som bara ger ett negativt värde för vården.

Det är dags för oss väljare att säga ifrån, vi vill att våra skatter för vården används effektivt och inte som en skyddad arbetsmarknad för politiker och deras topptjänstemän.

Göran Persson tyckte att landstingen skulle skrotas och blev inte omtyckt bland sina gamla partikamrater, Göran Hägglund sa samma sak och blev medialt påhoppad och utan jobb. Tydligen så vill man inte diskutera frågan i politiska kretsar och de som gör det blir uteslutna från den politiska kretsen. Är det demokrati?

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons