Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att visa att vi är överens

/

Annons

I måndags gästades Ånge av föreläsaren Håkan Fransson från Öckerö som i sitt arbete strävar efter att utrota ungdomsfylleriet. Under två föreläsningar på cirka en och en halv timme vardera fick publiken ta del av erfarenheter och metoder kring hur detta skulle kunna gå till.

Budskapet är enkelt och kärnfullt: ”Om alla vuxna i din kommun blir överens om att ingen ska dricka ­alkohol innan man är 18 år är problemet med ungdomsfylleri i princip redan löst!” Genom en enad vuxenvärld i form av föräldrar, lärare, idrottsledare, politiker, tjänstemän, damen i kassan på den lokala butiken, taxichauffören och brevbäraren menar Fransson att utrymmet för ungdomsfylleri på orten i det närmaste utrotas.

Enigheten skapar ett samhälle och en kultur där nyktra ungdomar blir en självklarhet som aldrig ifrågasätts. Detta faktum backas även upp av de goda resultat hans metod kunnat uppvisa på de orter där man redan anammat konceptet. Frågan vi alla bör ställa oss nu är: Hur går vi vidare? För mig som var där råder det inga tvivel. Jag vill inte att detta ska rinna ut i sanden. Jag vill att politiker och tjänstemän i kommunen inser vikten av en enad vuxenvärld.

Jag vill att media tar sitt ansvar och belyser dessa frågor så att budskapet når ut på bred front. Jag vill också att var och en rannsakar sig själva och funderar över vad just jag kan göra för att bli en del av ett sammanhang som tillsammans skapar goda förutsättningar för kommunens unga invånare.

Det räcker nu!

Det är dags att visa var vi står!

Alla vuxna överens!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons