Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt fikautbud på Bergsåkers travbana

/

Annons

För två år sedan hade förre travbanechefen Söderman ett inlägg om att travbanebesöksantalet på Bergsåker 2015 skulle ha uppnått en ökning genom ökad service med publiksatsningar. Hur blev det?

De enstaka personer om nu besöker travbanan kan med ett enda uttryck framlägga att katastrof råder, med bland annat det viktigaste vid besök på en travbana, restaurangservicen, som nu har bedrivets under längre tid utan att åtgärder vidtagits.

Nämnas kan att nyligen anordnades V65-tävlingar på Bergsåker, för de som inte är insatta i travet är V65 ett av de större arrangemangen för travbanorna. Vid detta tillfälle fanns ej tillgång till ett riktigt travprogram, på servicesidan fanns inte en kiosk öppen, varken för korv, hamburgare, godis eller dryckesförsäljning. Denna travdag var det över 30 grader varmt och inte heller ett enda försäljningsställe för glass fanns det tillgång till.

Bergsåkertravet är unikt i jämförelse med andra travbanor, dock till det sämre, när det gäller tillhandahållande av fika i form av smörgåsar och wienerbröd och bullar, sedan den nuvarande restaurangutövaren tillrädde för flera år sedan. Ja, räksmörgås för 99 kronor kan erbjudas om det nu är ett alternativ. För en varmkorv med läsk är nu priset 48 kronor, mig veterligt dyrast bland alla Sveriges travbanor.

Antalet besökare minskar hela tiden på Bergsåker, men det verkar inte som det oroar de styrande. De borde med det snaraste tänka om, för av vilken anledning skall sponsorer och reklamköpare satsa pengar på anläggningar som endast har några fåtal besökare vid sina arrangemang? Det är dåligt placerade insatser, vilket borde beaktas av travarrangörerna genom att de på ett bättre sätt servar sina besökare.

Enkäter har sedan ett halvår delats ut till besökarna med förfrågan om internetadresser för att kunna få in synpunkter. Vad som hänt med dessa är skrivet i stjärnorna, för ingen har hittills fått förfrågan om vad som tycks om travbanebesöken här på Bergsåker. Med som så mycket annat rinner det bara ut i sanden i fråga om åtgärder.

Inte heller kan man skylla på de som utövar den sportliga delen på banan, för Bergsåkersframgångarna har varit otroligt stora sportsligt nu under flera år. Likväl är publiktillströmningen låg och vad som nu sker när både Berg och Båth ändrar sina upplägg med Bergsåker, och då naturligtvis tar med sig hästägare och deras närmaste intresserade till andra ställen, det svaret är något att bekymra den nye travbanechefen, som jag för övrigt hoppas på besvarar de nu påpekade bristerna som besökarna på Bergsåker upplever.

E. Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons