Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Där bakom fanns ett svunnet liv av en viljestark och vacker kvinna

Annons

Den sena kvällssolen hittade in genom glesa persienner och bordsfläkten surrade entonigt samtidigt som den vred sig med halva varv runt sin egen axel.

Han satt stilla och höll hennes smala hand i sin. Ådriga, slingrande och blåvioletta blodkärl avtecknade sig under den bleka huden på hennes hand. Vigselringen var för stor sedan många år men Mia ville inte ta den av sig, även om risken var stor för att den skulle tappas bort. Hon sov lugnt och stilla nu och av hennes tidigare smärta märkte han inget längre. En kombination av hennes medicin och hans lugnande närvaro hade vaggat henne till ro.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Han suckande och kände sig med ens så obeskrivligt sorgsen. Det knackade tyst på dörren och en sköterska erbjöd honom en kopp kaffe i allrummet som låg en bit bort i korridoren. Han reste sig med viss möda och lösgjorde försiktigt Mias hand från sin. Martin lämnade rummet och sköterskan gick i stället fram till Mias säng. Från sin djupa sömn vaknade Mia av mjuka händer som försiktigt vände henne i sängen.

Hennes leder var stela och den tunna kroppen var känslig för hastiga rörelser. Hon varken såg eller hörde så bra längre och beröringen från dem som skötte henne var viktig. Kanske det viktigaste av allt.

Bakom långa och vita hårslingor, en dimmig blick och en tunn kropp fanns även en svunnet liv av en viljestark, kärleksfull och vacker ung kvinna som liksom så många andra sökte lyckan och meningen med livet. Mia hade funnit båda.

Ingela Nordström Mukka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons