Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fattigaste tvingas ta smällarna – stenrika utgör en procent men äger mer än hälften av jorden

Annons
Det är de fattigaste som tar smällarna, skriver signaturen Observant. Bild: Leif R Jansson

Replik på: "Jag avstår mitt barn så att girigheten kan fortsätta" i ordet fritt ST den 2 juni av signaturen Semlan.

Unga kvinnor drabbas hårt av skolans propaganda som skyls över som betygsatt kunskap, när det egentligen inte är det. Tjänsteresor bygger på att man har ett jobb och inte går på a-kassa eller bidrag. Globaliseringen byggde på att sälja över hela globen.

Trump sätter P för detta i ren panik då arbetstillfällena i USA gått till utlandet. Han har ett handelsunderskott och enorma lån att tampas med och gör så stora avtryck att du inte behöver avstå något rent privat, bara försöka hålla dig kvar på arbetsmarknaden. I Sverige har vi i 50 år skapat fiktiva pappersvändarjobb men fattar ändå inte varför det blir orationellt och enormt dyrt.

Ta till exempel den svenska momsen som redan i affären kan splittras mellan skatteverk och företag direkt från bankkontot. Många tusen kontrollmänniskor skulle bli arbetslösa och tänk alla onödiga timmar som går åt till att redovisa bara detta, ytterligare många tusen jobb försvinner. Bakvänt och dumt har egentligen ingen chans, utan enorma bidrag. All överutbildning skulle möta lärarbristen på halva vägen och du skulle få några kronor extra att förfoga över.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Världen är en ekvation så utveckling kan förutses. En gång i tiden, 1974 hade vi bensinransonering och då började vi överge oljan som bränsle. Massor av oljetankers ankrades upp i brofjorden i flera år innan de höggs upp. En del ganska nya och massor av sjömän blev arbetslösa.

Alla åtgärder leder till problem och stenrika utgör bara 1 % av mänskligheten, men äger mer än hälften av jordens tillgångar. Men det är de fattigaste som tar smällarna. I Saudiarabien får kvinnor börja köra bil och vanligt folk börja betala skatt, en konsekvens av agerandet från 1974 då man förhävde sig.

Inte undra på att unga kvinnor drabbas av depressioner och onödiga sjukdomar, i brist på äkta logik.

Observant

Läs också:

► [+] Tandprofessorn är oroad över ökade klassklyftor: "Alla har rätt till ett leende"

Varnar för dyster utveckling: "Inkomstklyftorna kan få samhället att brista"

► [+] Invandrare i länet tjänar minst – barn och ungdomar mest utsatta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons