Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deklarera i tid i stället för gnäll

Annons
Folk har hur mycket tid som helst på sig att deklarera, hävdar insändaren. Foton: Kenny Bengtsson / TT och Anders Wiklund / TT

Med anledning av insändaren Jag kunde inte lämna min deklaration – där försvann min positiva bild av Skatteverket, ST 9/5.

Jag förstår inte varför folk alltid ska göra allt i sista minuten. Skatteverket öppnar upp för deklaration i slutet av mars, och sista dagen för deklaration är 2 maj. Det är alltså en och en halv månad man har på sig att lämna in sin deklaration. Det är hur mycket tid som helst. Och så klagar folk på skatteverket för att de själva har valt att vänta in i sista minuten.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nej, det är inte skatteverkets fel att ni svenska folket inte är ute i tid. Skatteverket har en deadline, då ser man till att följa den. Om man nu väljer att vänta till 1 maj med att deklarera så får man skylla sig själv. Det är inte så att skatteverket har skickat ett meddelande till er "Var god och vänta till 1 maj innan du deklarerar."

De har öppet för deklaration i en och en halv månad just av anledningen att man ska ha gott om tid på sig att lämna in deklarationen. 

Så återigen. Skatteverket, ni har inte gjort något fel alls. Till svenska folket, skärpning!

Tröttpåsvenskafolket

Läs också:

Stort missnöje mot Skatteverket – här försöker medborgare förgäves lämna in deklarationen

Beskedet: Då betalas skatteåterbäringen ut

Begravningsavgiften är på tok för hög – låt oss använda pengarna när vi fortfarande är vid liv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons