Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den nya regeringen får ordning på Sverige

/
  • Med regeringen Löfven finns hopp för att Sverige kan lyfta igen. Regeringen har föreslagit förbättringar på i stort sett alla områden, skriver Kenneth H.

Annons

Det känns verkligen skönt nu att vi äntligen fått en regering värd namnet. De rödgröna är ett måste för att kunna stoppa det fria fall som alliansen försatt oss i. Det blir en grannlaga uppgift för regeringen Löfven att försöka laga och lappa ihop det trasiga Sverige som han tagit över.

Alliansen lyckades ju förvandla ett överskott i Sveriges finanser på 65 miljarder kronor, genom att låna utomlands för att kunna sänka skatten för höginkomsttagarna, till ett underskott på 85 miljarder. Detta på endast 8 år, en bedrift i sig.

Man kan knappast kalla det för att ta ansvar för Sverige, snarare tvärt om. Att som Reinfeldt kalla arbetslöshetsförsäkringen A-kassa för bidrag är ju ett hån och rent oförskämt. Nu kan vi tro på solidaritet, rättvisa och jämlikhet i samhället igen, tack och lov.

Regeringen Löfven har visat handlingskraft på direkten och föreslagit förbättringar på i stort sett alla områden. Ersättningsförbättringar för pensionärer, arbetslösa, sjuka och så vidare. Förbättringar i skolan.

Ja man känner tillförsikt nu inför framtiden på i stort sett alla plan. En verkligt förtroendeingivande start för den nya regeringen. Sen får man ju bara hoppas att Annie Lööf och de andra borgarna inser vikten av dessa förbättringar och inte röstar emot av ren illvilja. Sverige är verkligen värd en regering. Och nu har vi äntligen fått en regering efter åtta år av nedbrytande åtgärder för alla utom för höginkomsttagarna. Åter tar S över ett land med ett gigantiskt ekonomiskt underskott av borgarna.

Kenneth H.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons