Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den tunga trafiken vid rättspsyk får mig att fundera – vem är värdefull?

Annons

Som på andra ställen i Sundsvall har även området till och från den rättspsykiatriska kliniken på Mejselvägen drabbats. Det betyder att lastbilar i en jämn ström åker upp på vägen mot kliniken för att lasta av snö.

Så långt allt gott. Men denna väg/backe är osandad och dessa lastbilar dundrar förbi i alldeles för hög fart. Folk som går upp eller ner på denna sträcka är helt skyddslösa. Det är bara de höga snövallarna, vägen och inte tillstymmelse till trottoar.

Folk har halkat och gjort sig illa flera gånger. Folk har också flera gånger gått på denna väg med hjärtat i halsgropen. Man har tur om man hinner undan.

Är det inte rimligt att patienter och personal ska kunna gå där hyfsat säkra? Måste en olycka hända? En människa kan helt enkelt bli rammad där. De ansvariga måste se till att det sandas. Vidare måste lastbilschaufförerna erinras om hastigheten och att levande varelser går mitt i trafiken. Jag tycker också att media borde ta sig en titt och dokumentera läget med bilder.

På andra ställen i staden har man tänkt på gångtrafikanterna. Varför inte på denna väg? Därav kommer frågan; vem/vad är värdefullt? Måste det ske en olycka? Och vem tar ansvar för det?

Lenalott

Läs också:

Spara pengar och använd kommunal mark som din personliga snötipp

Har ni snöröjare någonsin fått ett tack?

Skamligt hur snöröjningen har hanterats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons