Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är din bild av landsbygden som är skrämmande

Annons

Replik på Både stad och land måste få blomstra, ST 23 augusti.

Det är bra med en levande landsbygd, Anna Edin (C). Men jag förstår inte vad begränsningar i detaljhandeln i stadens utkanter, för att främja handeln i stadskärnan skulle vara för hot mot en levande landsbygd.

En begränsning av områden som Birsta (byggt på prima jordbruksmark), skulle det verkligen kunna likställas med en önskan om att låta landsbygden tyna bort och dö? Dessa blomsterängar som du så vackert beskriver samt kobingo och matproduktion är väl ingen verksamhet som skulle dö ut på grund av begränsning av detaljhandeln i områden som Birsta? Det som du beskriver som en levande landsbygd verkar för övrigt inte särskilt levande annat än under sommartid, som då något av ett drömmars sommarland.

Miljöpartiets skuggbudget som du angriper i din insändare kan i varje fall skilja på detaljhandel i stadens utkant och vad som menas med en levande och hållbar landsbygd. Den skuggbudgeten låter nog både stad och landsbygd leva. Det vore ju skrämmande om Centerpartiet likt dig målar upp landsbygden som något i stadens utkanter förekommande företeelser. Nej, landsbygden är betydligt viktigare och större än så.

Landsortsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons