Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är lätt att känna rädsla för att bli gammal och behöva hjälp

Annons

Med anledning av artikeln Melker Jonsson, 82, blåslagen efter promenad med vårdpersonal – sönerna kritiska: "Otryggt för pappa på boendet", ST 26/6. 

Verkligen ingen uppmuntrande läsning detta men ack så bra att det kommer fram! Självklart skall inte detta kunna ske men tyvärr händer det alltför ofta att äldre drabbas på ett eller annat sätt.

Här finns det ändå anhöriga som kan vara till stöd och hjälp, och helt enkelt bara att de finns utgör ett incitament för att det kommer att utredas.

Ledningsfrågor, ja visst, men vilken utbildning och förmåga att klara sitt arbete har nu de anställda? Ibland räcker faktiskt sunt förnuft väldigt långt.

Klart att det väcker känslor av vanmakt och rädsla hos oss äldre som är på väg just in i att behöva hjälp och ännu mer hos de som redan är där!

Det är dags att tänka till lite extra när man går till valurnan i år – tänka till vart man vill att skattepengarna  skall gå. Jag har redan bestämt mig, och det utifrån hur mitt liv förändrats, när tryggheten bytts till rädsla.

Tant Agnes

Läs också:

Det är skrämmande hur vi behandlar våra gamla

Under mina sista år i livet vill jag kunna välja var jag ska bo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons