Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är så tragiskt hur det blivit inom vården de senaste åren

Annons

På Facebook såg jag en artikel om missförhållande inom hemtjänsten som handlade om en vårdtagare i Sörböle. Självklart delas den artikeln och människor skriver kommentarer såsom: “Vissa ska inte jobba inom vården”.

Jag kan säga av erfarenhet att de är bra och duktiga människor som jobbar inom vården i Sundsvalls kommun, men det är svårt för dem att hinna med allt jobb.

Vissa gånger på morgonen så är det 4–5 personal som inte kommer till jobbet och inga vikarier finns till hands. Konsekvensen av detta blir att alla jobb ska delas ut på den personal som är där: Personal som redan har tillräckligt med jobb.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag kan intyga att dessa gör allt i sin makt för att hinna med allt som ska göras. Hjärtat slår och pulsen stiger, men man får inte visa att man är stressad. Konsekvensen av att den stressade personalen genomför jobbet blir att någon smart kontorsråtta uppifrån kommer på: "Ja, vi drar ner på personal." Och passar inte tåget kan de ju alltid hoppa av vid nästa station där annan personal finns. Företagen hittar säkert någon på gatan som vill jobba.

Det är så tragiskt hur det blivit inom vården de senaste åren. Samtidigt funderar kontorsråttorna hela tiden hur det kunde bli så här. Vi som införde vanguard och allt. Det enda som var bra med de, var tårtan som alla hemtjänstgrupper fick efter avslutade utbildningar. För vanguard finns inte.

Jag tyckte de var ett kul jobb en gång i tiden, men inte längre. Ja, jag hoppar av tåget. Det finns säkert någon på gatan som kan ta min tjänst.

En hemtjänstpersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons