Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går att diskutera vems tankegångar som är ett hot mot demokratin

Annons
Nej, en varningstext för SD är nog inte den bästa lösningen, skriver Valle V. Bild: Janerik Henriksson/TT

Replik på Börja med en varningstext efter varje artikel om SD – då kan ni inte säga att ni inget anade, ST 21/5.

Som yttre betraktare kan jag inte annat tycka än att Peder Forsbergs tankegång är ett hot mot demokratin och inte SD:s politik, som inte alls önskar indragningar i människors frihet som att tänka och tala fritt liksom att pressfrihet ska råda.

Med hans rekommendation om en varningstext till artiklar om ett parti skulle även Moderaterna kunna omfattas av Forsbergs idévärld. Jag ställer mig tveksam till att det skulle finnas en varningstext bakom allt som skrevs om Moderaterna. Den skulle kunna se ut så här:

"Du som just läst denna artikel ska ha i minne att Moderaterna är ett intresseparti för välbärgade och rika personer och är alltid ute för att gynna de som har det bäst i samhället, samtidigt som man hårdast av alla partier söker kräma ur större samhällseffektivitet av de på samhällets botten genom pressande levnadsvillkor. M är ett parti med sin empatiudd riktad mot samhällseliten som man anser har det onödigt svårt i samhället."

Hmm, du har kanske en liten poäng med din rekommendation om varningstext, trots allt. Frågan är bara hur man ska skapa varningstexter för att uppnå konsensus?

Jag ser med intresse fram emot att du vidareutvecklar genomförandet av "varningstext" i samband med tidningars skrivande om ett svenskt riksdagsparti. Kanske dags för nya grepp?

Valle V

Läs också:

► Att visa sina svagheter är att visa sig stark – jag medger att jag är rädd för SD

► Jimmie Åkesson (SD): Vi vill göra Sverige bättre – på riktigt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons