Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går inte att läsa e-tidningen överallt

Annons

Kommentar till Anders Ingvarssons krönika Läs din lokaltidning – oavsett var du befinner dig i sommar, ST 2 juli.

Jag är prenumerant sedan 55 år. I din krönika tror jag att du har surfat vilse på elektroniska vågor när du påstår att e-tidningen kan läsas varifrån som helst. Som exempel tar du Karibienkryssare och hotell i andra delar av världen.

Jag hälsar dig välkommen att testa dina teser i ett större fritidsområde cirka fyra mil norr om din redaktion i Sundsvall, beläget vid sjöarna Stor- och Lillroten mellan Åsäng och Stigsjö. Jag kan garantera dig att det saknas täckning för såväl mobil som e-tidningsapp. Det jag kan bjuda på är en kopp kaffe och ST:s papperstidning, som ligger i brevlådan varje dag. Du får ha förståelse för att jag avstår Karibienkryssaren.

För övrigt saknar din tes täckning i stora delar av landet. Särskilt drabbad är glesbygden, där det i stort sett råder e-tystnad.

Som sagt, välkommen till Stor-roten. Bered dig bara på mobil och internettystnad strax efter Åsäng. Väl framme kan jag förutom kaffet bjuda på telefonkontakt via kopparkabel. Väl mött!

Sven Larsson

Svar direkt: Vi belyser frågan om tillgång till internet

Vi är väl medvetna om att bristande internettäckning är ett av de största hoten mot ett framtida demokratiskt samhälle, då digitaliseringen av i princip allt förutsätter just bra tillgång till internet. Vi/ni som har dålig uppkoppling får inte samma möjligheter och samhällsservice som andra.

Det är inget vi som medieföretag kan åtgärda. Däremot kan vi belysa frågan och driva opinion. Det gör vi också. Vi har skrivit debattartiklar själva, vi har granskat fenomenet och vi ordnar debatter på temat – allt för att väcka samhället och öka insikten hos de som bestämmer. Det är vår roll och den tar vi på stort allvar.

Vi är nämligen också beroende av att ni som vill ta del av vår nyhetsförmedling i en allt mer digitaliserad värld också har den möjligheten.

Anders Ingvarsson

Chefredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons