Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar inte om att skrota Timrå

Annons

När ST beskriver den viktigaste valfrågan för Folkpartiet i Timrå så har de uppenbart fått det hela om bakfoten. Riktigt är att vi vill slå samman Timrå och Sundsvall till en kommun. Men det handlar inte på något sätt om att skrota Timrå. I själva verket handlar det om att bättre ta tillvara potentialen i Timrå och Sundsvall.

Vi vet att konkurrensen om arbetskraft, invånare och etableringar blir allt större. Vi vet också att storleken har betydelse när företag beslutar om var de ska ha sin verksamhet.

Ett gemensamt Timrå och Sundsvall skulle gå från att vara två kommuner som lätt hamnar i skymundan, till att bli Norrlands starkaste kommun. Vi skulle bli ett självklart nav för regional utveckling. Vi skulle med större kraft kunna hävda våra intressen både nationellt och internationellt.

Att vi lägger detta förslag är för att vi vill satsa framåt. Våra två kommuner har redan i dag väldigt mycket gemensamt. Människor bor, arbetar och har sin fritid i våra två kommuner utan att fundera på någon kommungräns. Därför kan och bör vi också ta bort gränsen. Det finns dessutom ingen anledning att ha dubbla kostnader för administration, när dessa pengar i stället skulle kunna läggas på skolan eller äldreomsorgen.

Norrlands starkaste kommun gör både Timrå och Sundsvall vinnare. Det är förädling, så långt ifrån skrotning som man kan komma!

Björn Hellquist

Folkpartiet Timrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons