Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kostar inget att bete sig rätt efter gatorna

/
  • Sopa gatorna, plinga i klockan och blinka i svängar, det finns några saker i trafiken som bör göras men som ändå inte görs, menar skribenten.

Annons

Jag har tre funderingar. Det första är en fråga till gatukontoret, om renhållningen:

• Vem tar hand om grovt grus, sand, gräs och annat skräp på trottoaren och gång- och cykelbanan mellan Fredsgatan och Thulegatan efter Nygatan? Den är i princip oframkomlig. Cyklisterna måste cykla på Nygatan och de gående går på grässlänten eller längst ut mot gatan. Skräpet har legat där nu i några veckor. Det ser bedrövligt ut även på Ahlbäcksgatan, mellan Thulegatan och Fredsgatan, verkar som fastighetsägarna bara vill ha fint på insidan av häcken.

• Sedan till alla cyklister, mitt önskemål är att ni cyklister, barn som vuxna, kunde använda ringklockan och varna oss som promenerar, när ni kommer bakifrån. Nu är många trottoarer både gång- och cykelväg. Vi som är ute med till exempel hunden, så drar den iväg för att den känner en doft, samtidigt svischar en cyklist förbi eller får tvärbromsa. Använd ringklockan och varna att ni är på väg i god tid. Önskar också att gatukontoret målade en skiljelinje för gång och cykelbana. Nu vinglas det fram o tillbaka.

• Sen är det ni bilister som inte använder blinkers. Vi gångare närmar oss en gatukorsning och ska gå rakt fram då det kommer en mötande bilist. Vi tar för givet att hen ska åka rakt fram, men nej, hen svänger framför fötterna på oss – utan att använda blinkers. Det inträffar dagligen, varför? Får man inte lära sig det i körskolan i dag? Snälla för allas trevnad kan ni använda blinkers? Det kostar ju inget.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Marie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons