Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det vore kanske billigare att byta ut vårdpersonalen mot robotar

Annons

Hur vården funkar med kortsiktiga beslut, dåliga förhållanden och avsaknad av empati har varit en stor fråga länge. Nu inför sommaren märks det verkligen av.

Många avdelningar stängs eller slås ihop. Personalen får slita extra mycket och utan deras problemlösningar skulle det aldrig att gå. De som drabbas värst är ju patienterna. Jag blir irriterad när jag ser hur patienterna hamnar i kläm för att sjukhusledningen och politikerna tar beslut som endast gynnar dem. I stället för att höja lönerna inom kommun och landsting för att locka mer personal så dras det in. Detta kommer inte sluta bra.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Empati och vettig människosyn existerar tydligen inte längre. Möten som skulle kunna skötas över internet i stället för dyra resor och stora fallskärmar är väl en sak som måste kunna ses över. När de blir sjuka, vad händer då? Hur tänker politikerna och hur ser de egentligen på framtiden? Det kanske är billigare att byta ut personalen mot robotar och helt ta bort det mänskliga värdet.

Bekymrad landstingsanställd

Läs också:

Svara oss – på vilket sätt har vi i Ångermanland lika vård som Medelpads patienter?

Sjukvårdspartister i vården: Personalflykt, resursslöseri och ökade kostnader – det är vår slutsats av länskliniksystemet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons