Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döda inte vår framtidstro

Annons

Nu börjar nedräkningen för både oss som kämpar för att behålla Sollefteå akutsjukhus i nuvarande form och för de politiker som vill nedrusta Sollefteå sjukhus. Flera politiker i de egna Ja-sägar-partierna börjar äntligen tänka, fundera och reflektera. Sakta börjar sunt förnuft och förstånd komma ikapp, som klart vatten flödar det kloka budskapet vidare in i grumliga sinnen. Det sparförslaget gör, är att det dödar ett helt akutsjukhus, det dödar en hel bygd, det dödar ett inland som ska leva. Det dödar framtidstro och drömmar för en landsända där människor valt att leva sitt dyrbara liv i, det dödar barnens rätt till ett tryggt samhälle med nära sjukvård, utbildning och jobb. Det dödar familjer som vill leva nära sina familjer – som levt nära i generationer. Det dödar vårt vackra inland och sänker det i stället med tvång ner i en kvävande törnrosasömn.

Därför är vi som kämpar så viktiga. Därför är varje röst och varje människas kamp så oerhört viktig. Därför måste vi sluta upp i demonstration. De avgörande besluten tas nu de närmaste fyra veckorna och vi ska finnas där i varje andetag.

Vi gör det för våra barns skull, våra sjuka, våra gamla och för alla kommande trafikolyckor och trauman. Vi säger nej till långa transporter till andra sjukhus! Vi säger nej till att människor ska riskera att dö efter vägarna till närmaste sjukhus. Vi säger nej till att inte äga samma rättighet som andra till en trygg vård i området där du bor. Vi säger ja till fortsatt kamp. Vi säger ja till att aldrig ge upp.

Eva Sköld Aktionsgruppen Sollefteå sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons