Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du är välkommen att besöka vårt rena bygge

Annons

Replik på Det skräpas ner vid inre hamnen, ST 11 juli.

Vi på Skanska är både förvånade och oförstående när vi läser signaturen PCn:s insändare i ST om vår arbetsplats inre hamnen i Sundsvall. Ja, faktum är att vi frågar oss om det verkligen är vår arbetsplats det handlar om.

Det finns inte något avfall mot den sida av fasaden som vetter mot havet. Det material som är placerat intill fasaden är sådant som vi använder i den dagliga produktionen och det utgör ingen fara för någon som vistas på arbetsplatsen. Vilken ställningsspira skribenten menar att man kan snubbla på förstår vi inte.

Inte heller i övrigt kan vi förstå hur skribenten kan tycka att vår arbetsplats ser ut som en soptipp. Det finns inget avfall som ligger slängt på marken. Vid inre hamnen arbetar vi efter något som kallas Rent bygge. Det går i korthet ut på att säkerställa att arbetsplatsen är hållbar ur såväl miljösynpunkt som ur säkerhetssynpunkt.

Vi går skyddsronder varje vecka och har veckovis samordningsmöten med underentreprenörer och leverantörer för att säkerställa att alla som är inblandade i bygget följer våra rutiner. Glädjande nog har det visat sig framgångsrikt. Vi har inte haft några olyckor eller allvarliga tillbud på arbetsplatsen hittills.

Vi är alltid öppna för synpunkter på hur vi sköter oss och det går att ordna ett besök på arbetsplatsen om PCn känner sig det minsta tveksam på att vi sköter oss.

Patrik Backlund

Produktionschef, Skanska Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons