Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du behöver inte sitta ensam – det finns många aktiviteter för pensionärer

Annons
Per Arne Frisk (S) tipsar en insändarskribent om att ta kontakt med kommunens anhörigcenter. Bilder: Hasse Holmberg/TT / Lars Windh / Sofie Jansson

Replik på Ni glömmer bort en stor väljargrupp – vi sitter isolerade i våra hem med en liten matlåda, ST 18/5.

Du beskriver att du sitter ensam med din matlåda. Det tycker jag inte att du behöver göra. Du kan vända dig till socialnämndens anhörigcenter där du får tips och råd av vår konsulent. Centret är också en viktig träffpunkt med många olika aktiviteter. Vi har mycket annat att erbjuda, exempelvis kan du via vår avgiftsfria ledsagarservice få sällskap vid promenader, när du vill handla eller för annan enklare hjälp och stöd.

Socialnämnden stöder våra pensionärsorganisationer PRO, RPG och SPF. Hos dem finns det aktiviteter i massor så jag kan garantera att det finns något som du kommer att gilla och samtidigt hitta personer med liknande situation och med samma intresse som du själv.

Maten är viktig för dig och för oss. De ytterligheter som du beskriver är riktigt udda men inte olösliga, för dem behövs säkert även andra insatser. Vårt, socialnämndens, huvudintresse som vårt kök tillfredsställer är att maten skall variationsrik, tillräcklig och näringsriktig med två menyval. Vi vill hålla priset överkomligt och håller därför igen på kostnadsdrivande administration.

Som sagt, sitt inte ensam och fundera, ta kontakt med oss eller direkt med någon av våra mycket aktiva organisationer, jag förmedlar gärna kontakt om du hör av dig.

Per Arne Frisk

Ordförande, Timrå socialnämnd (S)

Läs också:

Nej, regeringen stal inte 258 miljarder från pensionsspararna

Vi äldre är bara till besvär för vårdcentralerna

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons