Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla budskap om samverkan mellan jaktlag

Annons

På samrådsmötet i Viksjö älgskötselområde redovisades älgobservationer sedan 2010. Det visade som de flesta jägare känner till att älgstammen har halverats på några år. Denna statistik har redovisats i flera år.

Det poängterades vikten av närvaro på mötet, annars hotade uteslutning ur älgskötselområdet. Samtidigt som det efterlystes mer samordning mellan jaktlagen, som var ett av de särskilda syften med älgskötselområdet. Man fick lätt uppfattningen att knutpiskan hade kommit till heders igen, det är mycket tveksamt att kommendera fram samverkan och samarbete, älgskötselområdet är inte en avdelning inom SCA. Utan en intresseförening med stadgar.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Dessutom presenterades årets avskjutningsmål på 4 älgar per 1 000 hektar. För att nå dit hade beslut tagits att särskilja markområden som är mindre än 300 hektar, de skulle tilldelas en särskild pott på 12 vuxna djur.

På vilket sätt främjar denna särskiljning av jaktlag samverkan mellan jaktlagen?

Har SCA-lagen gått ut och erbjudit samverkan till något av dessa marker med mindre än 300 hektar?

Ordförande visade en overheadbild vid inledningen av mötet, en insändare som påstod att det förekom olagligheter med motande av älg från andra marker än de egna, SCA. Och ordförande hade möjlighet att dementera det, dock så teg han. Vad var syftet med denna bild?

Varför inte ta ett så gyllene tillfälle att bemöta det om det var felaktigt. Om det till äventyrs är sant borde sanktioner minst i nivå med frånvaro från mötet delas ut till de skyldiga.

Medlem i Viksjö älgskötselområde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons