Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebba Busch Thor skrämmer bort väljarna med sin klagosång

Annons
Det finns inga egna visioner i KD:s politik längre, menar skribenten. Bilder: Fredrik Sandberg/TT / Lisa Johansson/TT

Jag lyssnade på vår partiledare Ebba Busch Thor på tv i "Tal till nationen" på SVT. Det var ett populistiskt tal som kommer att skrämma bort eventuella väljare som hade tänkt rösta på KD. Det var en klagovisa av guds nåde från början till slut om hur dåligt Sverige är skött, med siffror och påståenden som är tagna direkt ur luften och som inte har bärighet.

Du, Ebba, måste förstå att alla dina negativa uttalanden är väldigt lätt att kolla upp för väljarna. Inga egna visioner om det egna partiets framtida politik och bara gnäll om hur vanskött landet är – någon måtta får det väl ändå vara om partiet ska någon trovärdighet kvar. KD är inte betjänt av att framstå som ett populistiskt parti, det får SD stå för!

Vårt parti bör stå för religiösa värderingar om alla människors lika värde och framför allt trovärdighet i olika politiska frågor. Annat var det på Alf Svenssons tid. Han höll en rak linje i sitt politiska budskap utan att påverkas av villospår. Jag tror att många väljare är osäkra och tveksamma till vart vi är på väg i vår värdegrund. Blir vi ett stödparti till M och SD efter höstens val eller åker vi ur riksdagen? I så fall är det självförvållat!

Vart är KD på väg?

Läs också:

► Ledare: Jätteras för S, KD långt under riksdagsspärren och fortsatt framåt för SD – överhängande risk för kaos efter valet

Ebba Busch Thor (KD): Sjukvården ska flyttas hem till den äldre

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons