Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter ett besök på Sundsvalls bästa hotell känner man sig pigg som en Duracell-kanin

Annons
Skribenten hyllar Sundsvalls sjukhus och menar att vården borde stå högt upp på partiernas prioriteringslistor. Bilder: Jonatan Stålhös / Mårten Englin

Det är inte alla, bara vissa utvalda, som får tillbringa tid på Sundsvalls bästa hotell. Efter att ha spenderat en vecka där tömmer jag mitt förråd av superlativ med att beskriva den fina servicen. Kunnig och duktig personal, helt enkelt ett kompetent team. Härliga frukostar och god näringsrik mat till lunch och middag. Varje morgon kan man läsa dagens meny i matsalen. På eftermiddagen serveras en god fika och alltid en härlig efterrätt efter middagen. En kvällsfika bjuds det också på. Från den stora matsalens fönster sex våningar upp kan man blicka ut över bilparkeringarna och bussarna som hämtar och lämnar passagerare.

Det sitter i väggarna här, man känner att man inte behöver börja ta mått på träfracken ännu.

Det är ganska otroligt men detta är faktiskt en av vårdavdelningarna på Sundsvalls sjukhus. En avdelning där man känner sig pigg som en Duracell-kanin när man lämnar för hemfärd. Gästerna eller patienterna står högt upp på dagordningen. Där finns skicklighet och en gedigen kunskapsbank. Det sitter i väggarna här, man känner att man inte behöver börja ta mått på träfracken ännu. Glad och trevlig personal som en kväll i veckan kan ha körsång tillsammans med patienter och lösa melodikryss en eftermiddag i veckan. Allt för trivseln! Här sopas inga problem under mattan.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Sjukvården är inte precis medias gullgris och alla klagomål ger en skamfilad bild av sjukvården. Överbeläggningar tilltar och sjukvårdsköer växer. Visst, livet är inte enkelt. Komplikationer sätter lite krydda på det. Man ska tänka positivt och se alla möjligheter som finns och inte styras av skriverier i pressen. Eftersom det är valår bör man tänka efter! Ingen grupp ska vara sviken av samhället. Sjukvård med hög kompetens ska vara tillgänglig för alla. Girigheten griper omkring överallt i samhället men en investering i sjukvården ger utdelning på sikt. Kunskap är makt men den kräver strategisk förmåga. Nog är denna underbara och duktiga personal förtjänta av sympati och en bra lön. En stor del av kassakistan bör gå till vården!

Askerotskan

Läs också:

Tips hur vården kan förbättras – öka arbetstrivseln med personalinflytande över schemaläggning

Vi hade gärna sett ett stöd för situationen på Sundsvalls sjukhus

Personalen är lojal medan ledningen saknar kompetens

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons