Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En era tillsammans med Oscar är över – nu tar män i stora skägg över staden

Annons

Sundsvall har sedan länge varit utan ett ordentligt nattliv. Men, som räddaren i nöden, har Oscar Matsal & Bar varit till hands varje helg. Den tiden är över. En era tillsammans med ”Oscars” och dess klubbmonopol är över. Men för vad? Jo, något så nytt och innovativt som hotellverksamhet. Är detta vad Sundsvalls innevånare behöver?

Jag tänker jämföra detta med att vara kund hos ett företag. Du som kund förväntar dig att få ta del av förmåner. Kanske i form av bra erbjudanden? Men, som så ofta är fallet, så är det nya kunder som får bra erbjudanden och där står du, lojal och ivrig men tyvärr bortglömd.

Läs också: [+] Nattklubben Oscar försvinner efter flera decennier – de tar över: "Oscar kommer inte finnas kvar"

Att Sundsvall nu tappar sin sista nattklubb är samma sak, där kunderna är Sundsvalls innevånare och det sista erbjudandet var ”Oscars”. De nya kunderna, turister och förbipasserande, får nu ytterligare ett erbjudande i sin telefon: ”Rabatt när du bokar en natt på vårt hotell i Sveriges tråkigaste stad”. 

Marknaden ser ut så här, på gott och ont. Att ”Oscars” väljer denna väg är inget konstigt i sig. Vi ska dock komma ihåg att efter regn kommer solsken. Det är nu ett guldläge för investerare och fastighetsägare. Med mod och vilja kan Sundsvall få nytt liv och återigen utmana titeln ”Norrlands huvudstad”.

Men så klart. Det är ju enklast att låta hamburgerhak med sina bryggda ipor och män i stora skägg fortsätta ta över staden tillsammans med alla förbipasserande.

Mango

Läs också:

[+] Christer Nygren: Oscar stänger – men minns ni Marina, Oxen och Macken?

► [+] Bildextra: 20 år av fest på Oscar – se alla bilderna här

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons