Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En stödröst på KD är en bortkastad röst

Annons
KD:s ras  beror på en arrogant partiledare, enligt insändarskribenten. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Årets val kommer att bli en jätterysare! En röst på Krisdemokraterna kan bli en bortkastad röst för Alliansen. KD ligger för långt ifrån fyraprocentsspärren för att klara sig kvar utan hjälp av stödröster.

Och vad beror raset på? En arrogant partiledare som själv vill stå i rampljuset och närmat sig Sverigedemokraterna allt för mycket! Stödet bara sjunker och allt är självförvållat.

Att hoppas på stödröster från Moderaterna är inte troligt om dom ska hålla undan för Sverigedemokraterna och bli det näst största partiet i Sverige (allt annat är en prestigeförlust för partiet) dom behöver varje röst dom kan få!

Vad gör man som osäker KD-väljare i ett osäkert läge utan att kasta bort sin röst? Tja, man kan byta till ett liberalt parti såsom C eller L

Att centerpartister skulle stödrösta på KD är inte troligt, partier behöver öka för att hålla undan för Miljöpartiet som fått en gratis skjuts genom klimatförändringar torka och skogsbränder; bägge partierna slåss om att vara bäst på miljö och landsbygdsfrågor. MP är helt klart på uppgång. Liberalerna ligger risigt till och dess sympatisörer har inte råd med att stödrösta, partier klarar sig likväl kvar.

Vad gör man som osäker KD-väljare i ett osäkert läge utan att kasta bort sin röst? Tja, man kan byta till ett liberalt parti såsom C eller L. Förr i tiden fick det gamla Folkpartiet nuvarande Liberalerna, med Bertil Ohlin som partiledare, dom flesta religiösa rösterna och partiet pendlade omkring 20 procent. Men det var innan den frireligiösa Jönköpingsfalangen bildade KDS 1964 med Levi Petrus som en av dom drivande krafterna. Då kan man fråga sig om inte partiet har framtiden bakom sig?

Tveksam till KD?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

KD har rätt – avskaffa landstingens sjukhusansvar

Ebba Busch Thor (KD): Sjukvården ska flyttas hem till den äldre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons